Bir Konuğumuz Var” projesi sürüyor

 Bir Konuğumuz Var” projesi sürüyor

Projenin mimarı, Bandırma'da beş yıl çalışan Seviye Merih





Alanya, Okurcalar Berat-Hayriye Cömertoğlu ÇPL, başarılı projeleriyle bu yıl da adından söz ettirmeye devam ediyor.


Okul Müdürü Ruhi SARIKAYA, giderek genişleyen okul kadrosuyla daha çağdaş bir eğitim öğretim düzeyini yakaladıklarını söyleyerek öğrencileri geleceğe hazırlama konusunda öğretmenlerden gelecek her konuda onları desteklemeye hazır olduğunu belirtti. Sarıkaya, şunları söyledi:


Geçtiğimiz yıl aynı zamanda bir öykü yazarı olan başarılı İngilizce öğretmenimiz Seviye MERİH'in güzel projesiyle gençlerimiz Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Cihan Demirci, Canan Tan, Zafer Doruk, Taner Cindoruk, Handan Gökçek, Barış Çelimli, Mustafa Asoğlu, Serkan Türk, Nalan Yılmaz, Gönül Çatalcalı, Salih Mercanoğlu, Ataol Behramoğlu, Haluk Çetin gibi değerli isimlerle söyleşi, kitap imzası ve atölye çalışmalarında buluşmuş, kitaplarından tanıdıkları isimleri yakından tanıma olanağı bulmuşlardı. Bu çok önemsediğim bir projedir. Gençlerimizin ufuklarını açan, onları bilinçlendiren ve okumaya heveslendiren bu projenin bu yıl da devam ettiğini görmek bana ayrı bir gurur veriyor.”

Okulun İngilizce öğretmeni eğitimci yazar Seviye MERİH'in geçen yıl başlattığı ve bu yıl mayıs sonuna dek devam edecek olan Bir Konuğumuz Var” projesi kapsamındaki kültürel etkinliklerin ilki geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Türk edebiyatının usta kalemlerinden değerli şair Şükrü ERBAŞ, lisenin kasım konuğuydu. Türküler, masallar, halk hikâyeleri benim çağdaş edebiyata açılan kapımdır” diyen Şükrü ERBAŞ okulun öğrenci profilini çok beğendiğini, onlara bu olanağı sunan kadroya içten teşekkürlerini bildirdi. Öğrencilerden gelen sorular üzerinden yönlendirdiği konuşmasını Yunus Emre'den, Karacaoğlan'dan, Mevlana'dan alıntılarla süsleyen şair, kendi şiirlerinden örnekler seslendirirken okuma bilincine ve yitirilmemesi gereken değerlerimize de vurgu yaptı.

Gerek sınıflarda yapılan söyleşiler, gerekse Delphin DeLuxe otelindeki yaklaşık 300 öğrenciyle yapılan söyleşi oldukça doyurucu geçti. Söyleşilerin ardından gerçekleşen kitap imzasında kuyruk bitmek bilmedi. Plaket töreninin ardından büyük alkışlarla uğurlanan şair, gençlere unutulmaz anlar yaşattı.

Daha önce beş yıl süreyle Bandırma Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan ve öykü kitapları da bulunan proje sahibi Seviye MERİH, Bu bir ekip çalışmasıdır” diyerek başta, Okul Müdürü Ruhi SARIKAYA olmak üzere tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Ayrıca bu yıl gelmesi kesinleşen konuklar arasında Hasan Ali Toptaş, Ethem Baran, Aydın Şimşek, Handan Gökçek, Serdar Oğuz, Ahmet Telli, Erhan Doğan, Haluk Çetin, Cezmi Ersöz, Ataol Behramoğlu gibi isimlerin yer aldığını, ayrıca Buket Uzuner, Sunay Akın, İpek Ongun ve Zülfü Livaneli ile de görüşmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.













Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false